Om dette arrangementet

Tid
12:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
Participate in the event

Sakprosauka i Moss

Til lørdag er det barnearrangementer på Moss bibliotek under Sakprosauka i Moss - i regi av House of Foundation og i samarbeid med Mossebibliotekene.

Lørdag 14. oktober kl. 12.00 på Moss bibliotek:

Velkommen til Sakprosauka i Moss sitt barneprogram, som vi avholdes på biblioteket lørdag 14. oktober fra kl. 12.00 ! Mari Kjetun kommer for å lese fra boken «Svaret er sjiraff» (Cappelen Damm, 2019), Pia Strømstad kommer for å lese fra boken «Konspirasjonsteorier» (Gyldendal, 2023) og programlederen Dennis Siva Lie, fra Newton og Superkroppen på NRK super, kommer til Moss bibliotek for å lese fra boken sin «Hvorfor ramler ikke månen ned?» (Cappelen Damm, 2023)

Gratis inngang!

Mari Kjetun: «Svaret er sjiraff» (4-7 år)
Hvilket dyr har lengst hals? Svaret er sjiraff! Sjiraffen er kanskje det rareste dyret på kloden. Sjiraffer er også utrydningstruet. Hver dag blir det sju sjiraffer mindre på jorda vår. Kom og lær mer om en av de vakreste og underligste skapningene på jorda, som hater å bli våte og er livredde for torden.
Pia Strømstad: «Konspirasjonsteorier» (6-12 år)

Visste du at noen tror at jorda er flat som en pannekake? At månelandingen aldri har skjedd, og at verden egentlig styres av reptiler i menneskedrakt? Pia Strømstad forteller om noen av de sprøeste og mest utbredte konspirasjonsteoriene som finnes. Med humor og spenning presenterer hun spinnville påstander og viser viktigheten av å stoppe opp og tenke seg om. For hvis noe høres for utrolig ut til å være sant, så er det gjerne det.

Dennis Siva Lie: «Hvorfor ramler ikke månen ned?» (6-12 år)

I Hvorfor ramler ikke månen ned? får barna svar på små og store spørsmål om vitenskap. For hvor mye veier en sky? Hvem fant opp internett? Hvor mange trær trenger vi for å lage en rull dopapir? Og hvorfor faller en brødskive med nugatti alltid med påleggssida ned?

Festivalen er støttet av Fritt Ord