Skaff deg lånekort og Meråpent hjemmefra!

Meråpent vil si at du har tilgang til bibliotekets lokaler og fasiliteter utenom betjent åpningstid.

Hva er det meråpne bibliotek?

Meråpent vil si at du har tilgang til bibliotekets lokaler og fasiliteter utenom betjent åpningstid. Man kan logge seg inn fra kl. 07 og sitte til kl. 23 hver dag. Tilbudet gjelder for alle over 15 år. Personer mellom 15-18 år må ta med seg foresatt på biblioteket for å signere avtale. Barn under 15 år har kun adgang på meråpent bibliotek i følge med voksne. 

Slik får du adgang:

Du må være registrert bruker, ha gyldig lånekort og pinkode, og skrive under en avtale enten ved å følge lenken under og signere via ID-porten eller fylle ut avtale i skranken på bibliotekene i åpningstiden.

Avtalen er personlig og det ikke er tillatt å slippe inn andre når du logger deg inn. Du får adgang ved å lese av kortet i kortleseren og taste en pinkode ved inngangen eller i heisen. Det er videoovervåking i biblioteklokalet. Overvåkingen er av hensyn til din sikkerhet og beskyttelse for bibliotekets inventar og utstyr. Døren er låst når du oppholder deg i lokalet.

Forlat biblioteket når det stenger kl. 23.00. Det blir gitt beskjed over høyttalere i forkant, og innbruddsalarmen vil bli aktivert etter kl. 23.00.

Alle brukere av det meråpne biblioteket bør få en gjennomgang av lokalet og branninstruks med personalet etter at de har signert avtale. Hvis du fyller ut avtalen på nett lønner det seg å be om dette i åpningstiden. Oppholdet skjer på eget ansvar.

Logg inn i Mine sider for å søke om meråpent. Du må være registrert låner med lånenummer og pinkode for å kunne logge inn. Du signerer avtalen med ID-porten.

Trenger du lånekort og kan ikke komme på biblioteket? Da kan du skaffe deg et nasjonalt lånekort selv ved å følge denne lenken.

Du kan hente frem strekkoden på lånekortet ved å bruke Bibliofil-appen, som kan lastes ned på Android og Iphone, og logge inn med ditt lånenummer og pinkode. 
Når du logger deg inn i appen kommer strekkoden frem øverst i visningen.