Studenter

Bibliotekenes tilbud til studenter

Bestilling av fagbøker

I fjor høst kom det nye retningslinjer for fjernlån fra Nasjonalbiblioteket. Disse får bl.a. betydning for studenter som trenger pensum litteratur. Folkebibliotekene skal ikke lenger bestille inn pensumlitteratur for studenter, da det forventes at studenter enten kjøper inn pensum selv, tar kontakt med biblioteket på sitt studiested for hjelp eller bestiller via Biblioteksøk på egen hånd.

Les de nye retningslinjene: https://bibliotekutvikling.no/fjernlan/9-ting-du-lurer-pa-om-de-nye-retn...

For å bestille bøker eller artikler kan du logge inn via via www.bibsok.no med lånekort og pinkode. Du bestemmer selv hvilken avdeling (Moss eller Rygge) du vil ha som hentested. Det tar ca 1 uke for bøkene å komme til biblioteket, og du henter de ved å henvende deg i skranken.
Hvis biblioteket på din skole har boken du ønsker kan du be dem sende boken til Moss- eller Rygge bibliotek. Da blir boka sendt til biblioteket, gratis, og du kan hente den hos oss.

Grupperom og lesesaler
Vi har lesesal på Moss bibliotek og grupperom tilgjengelig både i Moss- og Rygge. Det er mulig å reservere plass på grupperommene på forhånd. Lesesalen er tilgjengelig fra
kl. 07.00-23.00 når man underskriver avtale om Meråpent bibliotek.