Om dette arrangementet

Tid
19:00
Pris
100 kr.
Bibliotek
Målgruppe
Participate in the event

Bokfest på Moss bibliotek

Denne fredagskvelden får Moss bibliotek storfint besøk av Levi Henriksen og Henrik Maarud. Førstnevnte kommer med ny roman i høst - Tolv ord fra Oskar Maier , denne vil vi få noen smakebiter fra. Deretter blir det konsert med HENRIKSEN OG MAARUD

«Alt det som ikke har lyd» er en samling musikalske reisebrev eller snaphots av Levi Henriksen og Henrik Maarud. I det ligger det at de fleste tekstene er blitt til – om ikke direkte på reise – så i hvert fall underveis. Det bærende spørsmålet er: Kan man reise seg til å forstå sitt eget land bedre? Sitt eget liv, og sin egen samtid? Eller ender man bare opp – slik som Ernest Hemingway hevdet – med å bli like hjemløs overalt?

Ideen til denne diktplata kom i fjor etter at Henriksen hadde laget sin andre diktsamling Som skyene skygger snøen, og coronaepidemien brått snudde oppned på hverdagen for utøvende musikere. Henriksen skulle ut og turnere med det Maarudproduserte bandalbumet De uålmodige av hjertet, mens Maarud skulle ut og spille med egne prosjekt. Men etter som alle konserter ble avlyst stengte duoen seg inn i studio for å lage en diktplate man kanskje ikke har hørt helt maken til i Norge før.

Live trakterer Maarud ulike instrumenter i oppgaven som one-man band bak Levis forkynnelse. Duoen spiller også noen av låtene fra albumene de har produsert sammen.

«Det er en helt ny utfordring for en trommeslager som meg å stå for all musikken alene i en slik setting, men det er utrolig lærerikt og moro», sier Maarud. «...jeg føler vi har fått til en nerve her som ikke ligner den man får i et tradisjonelt konsertformat, det er en ganske annen lytteropplevelse rett og slett».

Dørene åpnes klokka 1800, diverse forfriskninger selges i skranken.

Velkommen til en hyggelig fredagskveld i biblioteket!