Om dette arrangementet

Tid
18:30
Pris
250 kr.
Bibliotek
Participate in the event

BOKMESSEN I MOSS 2023

Årets største litterære begivenhet kommer til Moss Kulturhus i sin 64. utgave med et stjernespekket knippe forfattere

De er aktuelle med årets ferske bøker, og har alle til felles at det er glitrende bøker de har skrevet, godt mottatt av publikum og meget gode anmeldelser i media. Vi er veldig stolte av å ha et program med bøker som tematisk favner om det meste av hva livet handler om. Forfatterne bokbades av Fredrik Wilhelmsen (idéhistoriker og formidler, med doktorgrad i sosiologi.), som syr kvelden sammen til en minnerik opplevelse. Bokmessen er som vanlig et samarbeid mellom Moss Avis, Mossebibliotekene og Norli Bokhandel.

Les hva pressen har skrevet om årets forfattere:
Nadia Ansar:

«Skam og skadelig selvkritikk lever i beste velgående i altfor mange miljøer. Dette er den store frigjøringskampen som det norske samfunnet nå står overfor. Nadia Ansars bok kan bli et viktig bidrag i denne kampen.» «Boken er krystallklart skrevet, lett tilgjengelig og viktigst av alt: Engasjerende.» Sindre Hovdenakk, VG
«Dette er en viktig bok[…]En nær og presis fortelling om skam, fortielse og taushetens pris. Like viktig: Boka viser en vei ut.»
Andreas Wiese, Dagbladet
Maria Børja
«Børja har en helt egen evne til å skildre mennesker og omgivelsene deres så du både kan se, høre og lukte dem, og stemningen hun skaper sitter i lenge. Norsk sommer og norsk litteratur i perfekt sammensmelting.» Mari Grydeland, Costume.
«Maria Børja skriver lett og noen ganger lekent om kjærlighet og desperasjon. (...) Samtlige av novellene er jeg-fortellinger, og denne formen behersker og utnytter Maria Børja med imponerende autoritet og sans for formens muligheter til avdekking og tilsløring. (...) Maria Børja leverer solid novellekunst med denne nye samlingen. (...) har både letthet og tyngde, og et klokt og kreativt blikk på menneskelige relasjoner.»
Turid Larsen, Dagsavisen
Vigdis Hjorth:

«Ah. Som hun skriver, Vigdis Hjorth. Hennes nye roman er antydende, nesten rytmisk gjentakende – og samtidig et rått og grufullt familiedrama.»
«Vigdis Hjorth skriver både glitrende og grufullt om en splittet familie.»
«Hvem kan som Vigdis Hjorth skrive en roman på 143 sider, så inntrengende levende om en 16 år gammel jente – om hennes krevende liv i en splittet familie.»
«Som roman er det storveis og intens lesning, av beste Vigdis Hjorth-merke.»
Guri Hjeltnes, VG.
«det vil overraske meg om ikke denne romanen vil stå igjen som et av høydepunktene fra bokåret 2023.» Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten.

Dag O. Hessen.
«Dag O. Hessens «Jervesporet» vil få plass blant årets beste sakprosabøker. Boka fortjener en plass ved siden av forfatterens egen favoritt-hyttelektyre: Zappfe, Thoreau og Ingstad.» Espen Stueland, Bokmagasinet, Klassekampen.
«Poeten Hessen reiser seg i sin fulle høyde. Det har han truet med i tidligere bøker også, men har ikke våget spranget, kanskje? Men denne boka har vært verdt å vente på. Hessen får frem de såre og vare nyansene i livet, og i naturen. Naturskildringene er berørende. Jeg føler at også jeg skuer innover fjellene og føler, på dyrs vis, at livet er godt.» «Han [Hessen] er vår Thoreau, anno 2023.» Andrew P. Kroglund, Vårt Land

Simon Stranger:
«... Simon Stranger er en mester i å gjøre historiske begivenheter aktuelle og levende. (...) «Museum for mordere og redningsmenn» gir et sterkt innblikk i noen av de mest dramatiske hendelsene i norsk historie, deportasjonen av jødene, redselsfylt flukt, de skammelige auksjonene over inventar fra hus som staten hadde beslaglagt, der alminnelige nordmenn gjorde sine kupp.» Steinar Brandslet, Stavanger Aftenblad
«Assosiasjonen til det som skjer i dagens Europa gjør boka til en av årets viktigste. (...) Det handler om hvordan krigen utfordrer menneskers verdier og holdninger, skrevet med innsikt og varme - og kunnskap.» Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen.

Billetter kjøpes hos Moss Kulturhus til kr 250,-.