Om dette arrangementet

Tid
19:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe

FOKUS: Ukrainsk litteratur

Rygge biblioteks venner arrangerer en tema kveld om Ukrainsk litteratur!

PROGRAM:
Kl. 19:00 Marina Hobbel: En kort innføring i ukrainsk litteratur sett i historisk perspektiv og i dagens situasjon. Opplesning av noen smakebiter.

Kl. 19:30 Dina Roll-Hansen: Om krigen slik den skildres hos de ukrainske forfatterne Andrej Kurkov og Jevhenia Belorusets, Masha Denisova og Iryna Serebriakova.

Kl. 19:50 Presentasjon av tidsskiftet Melloms spesialnummer om ukrainsk litteratur ved Tora Vassnes og Dina Roll-Hansen
Slutt/spørsmålsrunde fra ca 20.15

Marina Hobbel er forfatter, oversetter og redaktør. Opprinnelig fra Minsk, Belarus, har bodd i Norge siden 2003. Utdannet litteraturviter og kulturhistoriker. Skriver prosa og dikt, oversetter mellom ukrainsk, belarusisk, russisk og norsk. Hun har oversatt Oksana Zabuzjkos store roman «Museet for etterlatte hemmeligheter» som kommer ut på norsk til våren.
 
Dina Roll Hansen er seniorrådgiver i NORLA (Norsk litteratur i utlandet) og oversetter fra russisk. Hun har de siste årene oversatt flere romaner og skuespill av russiskspråklige ukrainske forfattere, blant annet Andrej Kurkov og Jevhenia Belorusets. 

Tora Vassnes er energipolitisk rådgiver for natur og ungdom, medredaktør i tidsskriftet Mellom og har mastergrad i russisk. 

NORLA, Norsk oversetterforening, Norsk-Ukrainsk forening i Oslo og tidsskriftet Mellom har det siste året hatt et samarbeidsprosjekt for å rekruttere oversettere fra ukrainsk til norsk. Prosjektet vil sluttføres 5. desember med presentasjon av et spesialnummer av tidsskriftet Mellom viet ukrainsk litteratur på Blå i Oslo. Men allerede 23. november holder vi forhåndsvisning for Rygge biblioteks venner!

Utstilling av ukrainsk litteratur i norsk oversettelse

Loddsalg