Keigo Higashino - Fatal hengivenhet

av Anne Mette Hansen
07.02.24
Anne Mette har lest den japanske krimforfatteren Keigo Higashino - les hennes anmeldelse

Keigo Higashino er en av Japans bestselgende krim og spenningsforfattere, og dette er forfatterens første bok på norsk. Boken er langsom og kanskje litt omstendelig, men det er en god krim, som i tillegg drar oss inn i det japanske dagliglivet.  

En av bokens hovedpersoner, Yasuko, er alenemor til datteren, Misato, og jobber i et Bento utsalg. En Bento er en lunsjboks med flere retter, som japanerne ofte kjøpe til lunsj. I samme leilighetskompleks bor også matematikeren Ishigami. Han er hemmelig forelsket i Yasuko.  

En kveld får Yasuko besøk av eksmannen. Han er en ufyselig kar, som Yasuko lenge har prøvd og bli kvitt. Nå har han igjen klart å finne ut hvor hun bor. Det ender med at hun og datteren tar han av dage. Matematikeren i leiligheten over hører bråket og kommer løpende ned.  Han tilbyr seg og hjelpe henne med og skjule forbrytelsen. Han tar på seg hele jobben og forklarer henne hva hun skal gjøre. Hvis de bare holder seg til planen, vil alt gå bra. De har et vanntett alibi, og alt går bra helt til en dag Ishigami får uventet besøk, av sin gamle studievenn, fysikeren Yukawa. De har ikke hatt kontakt på mange, mange år. Fysikeren pleier å bistå politiet i vanskelige saker, og denne saken er intet unntak.  

Boken er intens og full av overraskelser, og for noen er det ingen grenser når det gjelder kjærlighet. Anbefales til en krimelsker som trenger et nytt og litt annerledes bekjentskap.  

Relaterte materialer