Malma stasjon av Alex Schulman - Anne Mette anbefaler

av Anne Mette Hansen
17.02.24
Anne Mette på Moss bibliotek har lest siste bok av forfatter- og podkast stjernen Alex Schulman

Axel Schulman er født i 1976 i Sverige, og en meget kjent og habil forfatter. Han er også journalist, blogger og tv-personlighet.  

I flere av hans bøker er foreldres svik ofte et tema og, i gjennombruddsromanen “Overleverne,” forteller han om tre brødre i en familie der veldig mye går galt. Akkurat som han selv opplevde ting i i sin egen oppvekst. Hans siste bok “Malma stasjon” er intet unntak.  

Boka har tre hovedpersoner; Oskar, Harriet og Yana. Vi følger Harriet i barndommen, Harriet som voksen; der hun treffer Oskar, og etter hvert får de Yana. Kapitlene følger disse tre som barn, og etter hvert som voksne.  

Harriet blir skadet som barn etter at foreldrene går fra hverandre og bestemmer at hun og søsteren Alice skal deles. Begge foreldrene vil ha Alice, og ingen av dem ønsker Harriet. Harriet overhører samtalen. Hvis du lurer på hvordan man mister et barn, så får du svar på det i denne boka.  

Harriet blir hos faren, og Alice flytter langt av gårde til Malma, med moren og den nye mannen hennes. En hendelse gjør at det blir kun en gang Harriet besøker søsteren og moren. Etter det som skjer, er Harriet bare sammen med faren, og hendelsen og foreldrenes svik, følger Harriet hele livet. Hun blir ganske forskrudd og forlater også sitt eget barn i voksen alder, altså Yana. Men det er ikke bare Harriet som svikter, Oskar er ikke mye bedre, spør du meg. 

Jeg avslutter som en anmelder sier. “Vis dine barn at du elsker dem, det er et eneste som i lengden betyr noe”.  

Relaterte materialer