Om dette arrangementet

Tid
19:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe

UTSOLGT: Odd Karsten Tveit - "Israels ran. Vårt svik"

Odd Karsten Tveit (f. 1945) er en norsk journalist og NRK-korrespondent som dekket Midtøsten-konflikten i over førti år. Han har skrevet prisbelønte bøker om regionen. For Krig og diplomati (2005) vant han Brageprisen, og for De skyldige (2015) ble han nominert til International Reporters (IR) journalistpris. Møt Tveit i samtale med Fredrik Wilhelmsen på Moss bibliotek.

Tveits "Palestina. Israels ran, vårt svik" er den store historien om årene fra 1948, da Israel kom på kartet, frem til i dag. Boka byr på ny kunnskap og avslørende beretninger om Israels okkupasjon og kolonisering av Palestina. Den er delt i åtte historiske epoker, der de første fire tar oss frem til krigen i Gaza i 2009, mens de siste fire er viet tiden 2009-2023. Boka har mange nye avsløringer takket være Tveits unike intervjuer av forskere og journalister - en rekke av dem israelere. Tveit har også møtt israelske offiserer, diplomater, politikere og menneskerettighetsaktivister.

Gjennom årene som journalist har Tveit bygget opp et bibliotek av egne, samtidige notater. Mer enn i tidligere bøker møter vi her en forteller som våger mer, og som er nådeløs i gjennomgangen av norsk og vestlig unnfallenhet i konflikten (Forlagets omtale).

Møt Odd Karsten Tveit i samtale med Fredrik Wilhelmsen på Moss bibliotek denne kvelden. Gratisbilletter finner du på ticketco ved å klikke på den grønne knappen til venstre.