Om dette arrangementet

Tid
18:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe

Velkommen til Angstcafé

Hei og velkommen til Angstcafe!

- Vi har møte siste tirsdag i måneden på Mossebibliotekene fra kl 18.00-19.00

- Vi presenterer ulike lavterskeltilbud/ organisasjoner vi har i Moss kommune

- Tilbudet er åpent for alle og gratis

- Vi serverer kaffe og litt kjeks

- Tilbudet er et samarbeid med Mossebibliotekene og Angstringen Moss

OBS! I desember har vi en tidligere dato pga jul, vanligvis holdes Angstkafé hver siste tirsdag i måneden.

Angstringen Moss ønsker velkommen til Angstkafé tirsdag 12 desember fra kl 18.00-19.00 på Moss Bibliotek. Gjesten denne gang er Maria Mosserud. Hun er en av de mange som vi har blitt kjent med som jobber innenfor frivilligheten i Moss. Hun har alltid et smil på lur og er et varmt og godt menneske.

Her er et utdrag av hva Maria skal snakke om;

For første gang skal jeg fortelle min historie til folka i hjembyen min. Jeg har kjent på den lammende angsten, utenforskap og følelsen av at det ikke var håp om at jeg skulle få oppleve en glad dag igjen. Sorgen over å ikke klare å være "mamma". Sloss mot negativt selvbilde, lot folk tråkke på meg, følte ingen i verden trengte meg, eller i det hele tatt kanskje livet til de jeg var glad i, ble best uten meg?

Jeg ble innlagt, innsatt og møtte fordommer i hopetall. Det var totalt mørkt. Men det var noen opplevelser og menneskemøter som gjorde at jeg bestemte meg for å gripe sjansen og gjøre endringer. Jeg fikk ny fastlege, tilbud om samtaler med psykiatrisk sykepleier, og ikke minst da jeg møtte mannen min, Stig Lønseth, begynte jeg å se lyset i tunnelen. De trodde på meg, hørte meg og best av alt ~ jeg ble sett.

I dag jobber jeg fullt i både lønnet arbeid og ikke minst med frivillig arbeid. Aktivitet og opplevelsen av å bli verdsatt, har vært nøkkelen til min glede i livet i dag. Det handler om å bli sett! Derfor er det min passion å bidra til å gi lyspunkt i hverdagen til mennesker som kjenner på utenforskap, mennesker med rus~og psykiske utfordringer, pårørende og andre som opplever livet tungt, i form av aktiviteter, opplevelser og mestring i fellesskap med andre.
Min kamp mot veien tilbake til gleden og livet, deler jeg med dere på biblioteket 12 desember.

Angstkafé er et prosjekt vi i Angstringen Moss har i samarbeid med Mossebibliotekene. Her presenterer vi ulike organisasjoner og enkeltpersoner innenfor feltet psykisk helse og rus. De kommer med brukererfaring og brukerhistorier som er verdt å få med seg. Angstkafé arrangeres alltid siste tirsdag i måneden på Moss bibliotek fra kl 18.00-19.00. Det er gratis og vi har ingen påmelding. Velkommen skal du være!